Lid inschrijven

Wil je graag lid worden?

Sinds kort werken we met wachtlijsten voor de kapoenen, sjamfoeters en givers om onze steeds wisselende leidingsploegen niet te hard te belasten. Dit jaar (2017-2018) kunnen we geen nieuwe leden meer toelaten binnen deze takken. Wel kan je je kind inschrijven voor het volgende scoutsjaar. Concreet betekent dit het volgende:
– Vanaf 1 juli 2018 tot 31 juli 2018 kan je via deze site een online inschrijvingsformulier invullen.
– Tijdens onze leidingsverdeling houden wij rekening met deze aantallen en proberen we de leidingsploegen er zo goed mogeijk op af te stemmen.
– Begin augustus laten we dan zo snel mogelijk weten of we jullie kind(eren) kunnen verwelkomen op onze scouts.
– Kinderen die zich tussen 1 en 25 juli online ingeschreven hebben, maar die we toch niet kunnen aanvaarden omwille van snelgroeiende ledenaantallen, leidingsploegen etc. plaatsen we automatisch op de wachtlijst voor dat komende scoutsjaar. Wanneer er leden afhaken tijdens het jaar, worden de kinderen op de wachtlijst als eerstvolgenden aangesproken. 

Inschrijvingen zijn dus enkel geldig tussen 1 juli en 25 juli en inschrijven kan enkel voor het eerstvolgende scoutsjaar. Bv.: tussen 1 juli en 25 juli 2018 kan je enkel leden inschrijven voor het scoutsjaar 2018-2019. Door het jaar heen hebben we namelijk nog geen goed beeld van hoe het volgende scoutsjaar zal verlopen. Dit omdat elk jaar anders is afhankelijk van steeds wisselende (groeps-)leidingsploegen en ledenaantallen. Zo hopen we geen eindeloze wachtlijsten te creëren en alle nieuwe leden een gelijke kans te geven.  

Uitzonderingen op deze regel zijn broers en zussen van huidige leden of kinderen van oud-43’ers. Zij krijgen voorrang en kunnen via deze site hun kinderen online inschrijven vanaf 1 juni 2018. Zo hopen we nodeloos rondfietsen door ouders op zondagochtend te vermijden. 

Inschrijven in't kort

 

! Inschrijven kan enkel voor het eerstvolgende scoutsjaar. 

Aan alle nieuwe inschrijvers:

Dit jaar hanteren we hetzelfde inschrijvingssysteem als vorig jaar; wat wil zeggen dat we werken met twee inschrijvingsdata:
– Vanaf begin juni kunnen broers/zussen van huidige leden en kinderen van oud-leden van den 43 met voorrang inschrijven. Dit om onnodig rondrijden op zondagochtend te vermijden. 

– Vanaf 1 juli (nu dus!) worden de inschrijvingen dan opengesteld voor andere leden. Tot 25 juli hebben jullie dan ook de kans om jullie in te schrijven via
https://goo.gl/forms/ggrFdvbwGlpVHIhl1.

Na de leidingsverdeling (eind juli – begin augustus) bekijken wij dan hoe onze leidingsploegen er het volgende jaar gaan uitzien en hoeveel leden we per tak kunnen toelaten. Hierna sturen we een mail naar alle ouders om te melden of hun kinderen al dan niet ingeschreven kunnen worden in onze supertoffe scouts.

Als er nog vragen of opmerkingen zijn, laat gerust iets weten op groepsleiding@rumoldus.be 

Nog even praktisch

– Onze vergaderingen gaan door op zondagochtend van 9u30 tot 12u30.
– Onze vergaderingen vinden meestal plaats op onze ‘Hoeve’: August van de Wielelei 218, 2100 Deurne; binnenkort onderdeel van Park Groot Schijn. 
– Qua uniform volstaan bij de Kapoenen een das en speelkledij; vanaf de Sjamfoeters verwachten we een hemd, groene broek en das.

Als er nog vragen zijn, stuur gerust een mailtje naar groepsleiding@rumoldus.be

Scouteske groeten
Groepsleiding den 43